صفحه اصلی
فروشگاه
علاقه مندی0
خرید کاشی لوکس

خرید کاشی لوکس

در این مقاله می‌خوانید:

کاشی لوکس چیست؟  کاشی لوکس چه ویژگی‌هایی دارد؟ کاشی لوکس برای دیوار چه نوع کاشی است؟ کاشی لوکس برای کف چه ویژگی دارد؟

کاشی لوکس چیست؟

هنگامی ‌که برای خرید یک کاشی به فروشگاه مراجعه می‌کنید با تنوع بی سابقه‌ای در میان تمام مصالح موجود برای ساختمان مواجه خواهید شد. بدون شک، استفاده از کاشی و سرامیک امروزه طرفداران بسیاری دارد و بیشتر اقشار جامعه، با سطح اقتصادی و همچنین سلیقه‌های مختلف را پوشش می‌دهد‌.

کاشی‌ها بسته به کیفیت لعاب  و ظرافتی که در طرح و ترکیب رنگ آنها به کار رفته است، در دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. کاشی‌های لوکس  مطمئنا بیش از سایر طرح‌ها توجه شما را جلب خواهد کرد، اما بیشتر از طرح کاشی‌های لوکس با دیدن قیمت آن متعجب می‌شوید. زیرا، معمولا گرانتر از سایر کاشی‌ها خواهند بود.

اما سوال اینجاست که دلیل بالا بودن قیمت کاشی‌های لوکس چیست؟ کاشی کاوان در این مقاله شما را با انواع کاشی‌های لوکس و ویژگی‌هایی که باعث بالا بودن قیمت آن ها می‌شود آشنا می‌کند.

خرید کاشی لوکس

ویژگی‌های یک کاشی لوکس

خرید کاشی‌های لوکس، می‌تواند باعث زیبایی بی نظیر در خانه‌ی شما شود. بعضی کاشی‌ها بیشتر جنبه‌ی تزئینی دارند که در ترکیب با سایر کاشی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این نوع کاشی‌ها با نام کاشی کوتینگی یا کاشی تک گل در بازار شناخته می‌شوند و می‌توان آنها را نیز جزو کاشی‌های لوکس دانست اما تنها یک نوع از آنها هستند. کاشی‌های لوکس ویژگی‌های دیگری نیز دارند:

1.     لعاب کاشی‌های لوکس

لعاب این کاشی‌ها کاملا یکدست و بدون نقص می‌باشد. معمولا برای کاشی‌های لوکس از لعاب‌های پولیش و سوپر پولیش استفاده می‌کنند که زیبایی آن را دو چندان می‌کند و باعث بزرگتر به نظر رسیدن فضا می‌شوند. اما انتخاب کاشی‌های مات نیز بعنوان یک کاشی لوکس ممکن است و بستگی به طرح و همچنین سلیقه‌ی خریدار دارد.

2.     لبه‌های کاشی

در چند سال اخیر شاهد کاشی‌های رکتیفای بودیم. این کاشی‌ها لبه‌هایی کاملا تراز و یک دست دارند که با فناوری جدید برش خورده و هنگام کار کردن آنها فاصله‌ی هر کاشی را با دیگری به حداقل می‌رساند. البته در کاشی‌های درجه‌ی پایینتر یا طرح چوب هم شاهد لبه‌های رکتیفایر هستیم.

اما این دقت در یک کاشی لوکس در حد چند میکرون است که به راحتی قابل دیدن نیست و بنظر می‌رسد که طرح آن روی دیوار کاملا یکدست می‌باشد. این کاشی‌ها دیگر نیازی به بندکشی ندارند و پوشش ضد آب خود را نیز حفظ می‌کنند.

خرید کاشی لوکس

 

3.     جنس کاشی‌های لوکس

جنس کاشی‌های لوکس می‌تواند متنوع باشد. گاهی جنس بعضی از آنها از خاک معمولی است اما با دقت و وسواس بالایی ساخته و پرداخته شده اند و درصد خطای آنها بسیار ناچیز است و در مواقعی نیز از ذرات گرانيت در ساخت آنها استفاده می‌شود. سرامیک‌های گرانیتی مقاومت بالایی را در برابر فشار و مقاومت خمشی دارند و از کاشی‌های پرسلان نیز محکم تر هستند.

همچنین وجود ذرات گرانيت باعث زیبایی بیشتر  در آنها شده است. اما در تمام کاشی‌ها به کار نمی‌رود و بیشتر در کاشی‌ها با ابعاد متوسط به کار می‌روند. کاشی‌هایی نیز از جنس آلومینیوم و یا به رنگ نقره هستند که سطح آنها نیز سیقلی می‌باشد و طبعا قیمت آنها نیز بالاتر خواهد بود.

4.     ابعاد کاشی

کاشی‌های تزئینی معمولا ابعادی متفاوت دارند. برای مثال یک کاشی معمولی با ابعاد 60×30 تولید می‌شود اما کاشی‌های تزئینی لوکس 75×45 هستند که کاملا متفاوت است. اما سایر کاشی‌ها که برای کل دیوار از آنها استفاده می‌شود و بیشتر هم از جنس گرانيت هستند، با ابعاد 120×40 یا 120× 20 ارائه می‌شوند که به صورت یکدست روی دیوار نقش می‌بندند. تفاوت اصلی آنها با کاشی‌های رده پایینتر را می‌توان در کیفیت لعاب و طرح‌ها حس کرد.

کاشی‌های اسلب نیز به صورت یک تکه و در ابعاد 240×120 می‌باشند نیز بیشتر جزو کاشی‌های خاص هستند که قیمت بالایی هم دارند و به همین علت تنها روی یک یا دو دیوار و یا در کف ساختمان از آنها استفاده می‌شود.

خرید کاشی لوکس

کاشی‌های لوکس برای دیوار

کاشی‌های لوکس متنوعی برای دیوار ساختمان‌ها وجود دارد. اما متخصصان کاشی کاوان برای درک بهتر شما آن را به طور کلی به دو دسته تقسیم کرده است.

کاشی‌های تک گل یا کوتینگ

کاشی‌های تک گل دارای یک طرح و ترکیب رنگ زیبایی هستند و همانطور که توضیح دادیم لعاب آنها بی نقص طراحی شده است. این نوع کاشی‌ها معمولا در دیوار استفاده می‌شوند و به خصوص دیوار‌هایی که کاملا با کاشی پوشیده شوند بسیار مناسب آنها خواهد بود. اما معمولا در ترکیب با یک رنگ دیگر از کاشی کار می‌شوند تا بتوانند بیشترین جلوه را به محیط بدهند.

معمولا کاشی‌های بین کابینتی و کاشی سرویس یا حمام را با کاشی تک گل پوشش می‌دهند. ولی می‌‌توان روی دیوار فضاهای دیگر نیز از آنها استفاده کرد.

کاشی‌های قدی دیوار

بسیاری از افراد زمانی که صحبت از کاشی دیوار می‌شود علاقه دارند که تا ارتفاع مشخصی را کاشی کاری کنند. این ارتفاع بین 100 تا 120 سانتیمتر است. کاشی‌های دیوار لوکس نیز معمولا با چنین ارتفاعی تولید می‌شوند تا کاملا یکدست به نظر برسند. این کاشی‌ها می‌توانند پرسلان یا گرانيت باشند که قیمت گرانيت بالاتر خواهد بود.

خرید کاشی لوکس

کاشی‌های لوکس کف ساختمان

کاشی‌های لوکس کف ساختمان با شکل مربع است که طول عرض یکسان دارند یا به شکل مستطیل می‌باشد. این کاشی‌ها معمولا سوپر پولیش هستند و طرح‌های متنوعی دارند. البته نوع کاشی‌های لوکس کف که مات هستند هم وجود دارد و اگر به براق بودن کاشی علاقمند نباشید نوع مات آن نیز زیبایی خود را خواهد داشت.

خرید کاشی لوکس

خرید کاشی لوکس از کاشی کاوان

کاشی کاوان طبق تجربه‌‌ای که در طول فعالیت خود بدست آورده است، علاقه‌ی بسیاری از مشتریان را می‌شناسد. کاشی‌های لوکس اگر چه قیمت بالایی دارند اما در مقابل ویژگی‌های خاصی را به دکوراسیون خانه‌ی شما می‌دهد و این ویژگی تنها شامل زیبایی نیست بلکه ماندگاری آنها نیز بسیار بیشتر است.

شاید بسیاری از افراد واژه‌ی لوکس را تنها دلیلی برای هزینه‌ی اضافی بدانند، اما در مورد کاشی‌های لوکس می‌توان آن را یک سرمایه گذاری برای جلوگیری از خرج‌های اضافی در نظر گرفت که تا سالها بدون اینکه از دیزاین خود خسته شوید می‌توانید از زیبایی آن لذت ببرید.

خرید کاشی لوکس

نتیجه گیری

کاشی‌های لوکس جزو کاشی‌هایی با طرح خاص و منحصر بفرد هستند. جنس بعضی از آنها با سنگ گرانيت ترکیب شده است که از محکم‌ترین سنگ‌ها می‌باشد و این ویژگی را به کاشی گرانیتی منتقل خواهد کرد. خرید کاشی لوکس همچنین، می‌تواند یک انتخاب هوشمندانه باشد تا از هزینه‌های احتمالی دیگر جلوگیری کنید.

ابعاد مختلف کاشی و کاربرد آنها

ابعاد مختلف کاشی و کاربرد آنها

ابعاد مختلف کاشی چه تاثیری در کاربرد آنها دارد؟ انواع ابعاد کاشی به چند دسته تقسیم می‌شود؟ کاشی‌های مربعی چه ابعادی دارند و کاربرد آنها چیست؟ کاشی‌های مستطیلی چه ابعادی دارند و در کدام فضا‌ها استفاده می‌شوند؟ کاشی اسلب و کاشی موزاییکی چه کاشی‌هایی هستند؟ در ادامه‌ی به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

ابعاد مختلف کاشی و کاربرد آنها

ابعاد مختلف سرامیک و کاربرد آنها

همانطور که در مقالات قبلی کاشی کاوان توضیح داده شد، کاشی و سرامیک تنوع بالایی در طرح، رنگ و متریال دارد که در ساخت آنها استفاده می‌شود. این تنوع برای ایجاد دکوراسیون‌های متنوع طبق سلیقه‌ی هر مشتری است. اما کاشی‌ها را طبق فضایی که قرار است در آن استفاده شود، از جنس‌های متفاوت تولید می‌کنند که تخلخل آنها و همچنین استفاده از متریال مانند؛ ذرات گرانيت تعیین کننده‌ی اصلی مقاومت هر کاشی و سرامیک است.

ابعاد کاشی هم جزو مواردی است که روی کاربرد هر کاشی موثر خواهد بود. برای مثال؛ کاشی‌های با ابعاد بزرگ که سطح لغزنده دارند را داخل استخر یا سرویس بهداشتی و حتی آشپزخانه استفاده نمی‌کنند. چون اصطحکاک کمی دارد و ممکن است باعث بروز حادثه شود. در ادامه‌ی این مقاله کاربرد کاشی و سرامیک براساس ابعاد را توضیح می‌دهیم.

ابعاد مختلف کاشی و کاربرد آنها

انواع ابعاد کاشی و سرامیک و کاربرد آنها

ابعاد کاشی و سرامیک معمولا دارای طول و عرض مشخصی هستند. یعنی اکثرا یا به شکل مربع و یا مستطیل هستند. اما اشکال دیگری نیز وجود دارند. مانند شش ضلعی، لوزی و یا مثلث که با یکدیگر چفت و بند خواهند شد و مانند پازل هستند. هر کدام از آن‌ها کاربرد متفاوتی دارند.

کاشی‌های مربعی

کاربرد کاشی‌های مربعی بیشتر در کف ساختمان می‌باشد و مناسب این قسمت هستند. اما بعضی طرح‌ها نیز برای استفاده روی دیوار کاربرد دارند.

ابعاد کاشی‌های مربعی 20*20 شروع می‌شود. این کاشی‌ها به دلیل اینکه ابعاد کوچکی دارند در فضا‌های مرطوب بیشتر استفاده می‌شوند که می‌تواند شامل سرویس بهداشتی، حمام و کف آشپزخانه باشد. این کاشی‌ها گاهی روی دیوار هم به کار گرفته می‌شوند. کاشی‌های 40*40 نیز   بیشتر در فضا‌های کوچکتر مورد استفاده قرار مئ‌گیرند که متراژ بالایی ندارند و کاربرد آنها هم بیشتر مانند کاشی 20*20 می‌باشد.

کاشی‌های 50*50، 60*60 تا ابعاد 90*90 نیز بیشتر مناسب اتاق‌خواب، نشیمن، پذیرایی و راهرو‌ها و مراکز اداری است. این ابعاد کاشی یکدست‌تر است و اگر‌ هم رکتیفای نباشد، برای بندکشی زمان کمی نیاز دارد. همچنین، در فضای بزرگ یک کمک عالی برای سرعت بیشتر در نصب و همچنین بندکشی خواهد بود.

ابعاد مختلف کاشی و کاربرد آنها

کاشی‌های مستطیل شکل

کاشی‌هایی که حالت مستطیلی دارند، در طول و عرض‌های متنوعی وجود دارند اما، استاندارد آنها شامل؛ 60*30, 90*30, 100*40, 120*40 و 120*60 می‌باشد. این ابعاد یک استاندارد تولید است اما می‌توان گفت هر شرکت استاندارد‌های مخصوص به خود را نیز برای این ابعاد تعیین می‌کند.

کاشی‌های کوچکتر نیز بیشتر در مناطق مرطوب استفاده می‌شوند. اما دلیل آن اینبار لیز خوردن نیست، بلکه خاصیت عایق بهتری از خود نشان می‌دهند و همچنین بعلت کوچک بودن این فضا‌ها نصب کاشی با ابعاد کوچکتر آسان خواهد بود. کاشی‌هایی ‌که ابعاد بزرگتری دارند، می‌توانند در کف ساختمان استفاده شوند. اما روی دیوار‌ها کاشی مستطیل شکل می‌تواند به صورت ایستاده و خوابیده نصب می‌شود. ابعاد بزرگتر این کاشی‌ها نیز در کف فضا‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ابعاد مختلف کاشی و کاربرد آنها

کاشی‌هایی با اشکال هندسی دیگر

کاشی‌های دیگری نیز وجود دارند که از اشکال هندسی دیگری پیروی می‌کنند. آنها می‌توانند شش ضلعی و لوزی باشند و یا در لبه‌ها و گوشه‌ها طرح‌ها و اشکال مختلفی را شامل می‌شوند. این کاشی‌ها می‌توانند در هر محیطی استفاده شوند. اما اگر ابعاد آنها که می‌تواند طبق قطر یا شعاع اندازه گیری می‌شود، بزرگ باشد معمولا ضخامت بالاتری دارد و بیشتر برای فضای باز مناسب می‌باشد.

همچنین، گاهی کاشی‌ها با ابعاد غیر استاندارد تولید می‌شوند که بعضی از آنها در ابعاد 100*10 یا 30*20 ساخته می‌شوند. این قبیل ابعاد را غیر استاندارد می‌گویند که برای ترکیب با سایر کاشی‌ها به صورت نوار حاشیه در طرح و قرنیز استفاده می‌شوند.

 کاشی‌های اسلب

کاشی‌های ‌120*120 و 240*120 جزو کاشی‌های اسلب و یک تکه به شمار می‌رود. این کاشی‌ها به دلیل ابعاد بزرگی که دارند، بیشتر به صورت تکی روی دیوار و یا در سطح زمین با استفاده از دستگاه مخصوص نصب می‌شوند.

کاشی موزاییکی

کاشی‌های موزاییکی برعکس کاشی اسلب از نوع بسیار کوچک هستند و ابعاد آنها تنها 2.5 سانتیمتر است. نصب این کاشی‌ها به صورت تکی در فضا انجام نمی‌شود و معمولا از قبل روی یک سطح پلیمری چسبانده شده و سپس روی دیوار نصب می‌شوند. کاشی‌های موزاییکی روی قسمت‌هایی که دارای انحنا هستند به خوبی نصب می‌شوند. همچنین به دلیل ابعاد کوچک سطح آنها لغزنده نیست. به همین دلیل بیشتر در سطح استخر، سرویس بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ابعاد مختلف کاشی و کاربرد آنها

نتیجه گیری

طبق روال مقالات آموزشی کاشی کاوان، برای درک بهتر شما عزیزان از نقش ابعاد کاشی و سرامیک برای استفاده در فضا‌های مختلف ابعاد مختلف را در گروه بندی‌های کلی از نظر شکل قرار دادیم. ابعاد کاشی می‌تواند سطحی یکدست را به ما بدهد، یا حتی با تفکیک هر کاشی می‌توان اشکال و طرح‌های مختلفی را برای دکوراسیون در آورد. کاشی‌های بزرگتر باعث سرعت بیشتر در نصب می‌شوند و کاشی‌های کوچکتر کمی زمان‌بر خواهد بود. انتخاب ابعاد مختلف نیز می‌تواند بر اساس سلیقه و نیاز شما برای استفاده از کاشی تعیین شود.

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی با کاشی تک گل

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی با کاشی تک گل

در این مقاله می‌خوانید:

کاشی معمولی و تک گل چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ طرح و لعاب کاشی تک گل چه تفاوتی با کاشی معمولی دارد؟ جنس کاشی تک گل و معمولی با هم متفاوت است یا خیر؟ کاربرد کاشی و سرامیک تک گل و معمولی چه تفاوتی با هم دارد؟ قیمت کاشی تک گل و معمولی چه تفاوتی با هم دارند؟

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی با کاشی تک گل

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی با کاشی تک گل

زمانی که برای خرید کاشی اقدام می‌کنید، گاهی به نوعی از کاشی بر خواهید خورد که طرح و نقش متفاوتی دارند. بیشتر از آن قیمت آنها توجه افراد را جلب می‌کند. این کاشی‌ها قیمت بالایی دارند و نحوه‌ی محاسبه‌ی قیمت آنها نیز متفاوت است.

به این نوع از کاشی‌ها کوتینگی می‌گویند و در بازار بیشتر با نام کاشی تک گل آنها را می‌شناسند. بسیاری کنجکاوند که تفاوت کاشی تک گل با معمولی را بدانند. در مقالات قبلی کاشی کاوان با انواع کاشی و سرامیک آشنا شدیم و قصد داریم تفاوت این دو را با یکدیگر مقایسه کنیم.

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی با کاشی تک گل

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی و تک گل در طرح و لعاب

طرح و لعاب کاشی و سرامیک‌های معمولی دارای یک لایه لعاب طرحدار است که تنوع آن بسیار بالا می‌باشد و معمولا در سه دسته‌ی مات، رستیک و پولیش یا براق تقسیم بندی می‌شوند. رستیک، یک نوع لعاب نقش برجسته است که طرح را طبیعی جلوه می‌دهد. همچنین کاشی‌های پولیش درجه‌های متفاوتی برای میزان براقیت دارند.

تفاوت کاشی تک گل و معمولی در لعاب نیز این است که کاشی تک گل می‌تواند ترکیبی از طرح رستیک و براق و حتی مات باشد. بعضی طرح‌های کاشی تک گل نیز بعنوان طرح کاغذ دیواری معروف است. همچنین نوع لعاب کاشی تک گل کیفیت بیشتری دارد.

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی با کاشی تک گل

جنس کاشی تک گل و کاشی و سرامیک معمولی

تفاوت جنس کاشی تک گل و معمولی چندان زیاد نیست  و تنها تفاوت آن دقت بالاتر در تفکیک ذرات داخل کاشی و همچنین گذراندن کاشی تک گل از مراحل دقیقتر است که در نتیجه باعث ایجاد جنس مرغوب‌تر و ذرات ریزتر در کاشی می‌شود. البته کاشی‌های تک گل، از جنس پرسلان نیز ساخته می‌شوند که از نظر قیمت باز هم از تک گل‌های معمولی گرانتر هستند.

تفاوت کاربرد کاشی و سرامیک و کاشی تک گل

عمده‌ترین تفاوت در کاشی تک گل و کاشی و سرامیک معمولی را می‌توان در کاربرد آنها دانست. کاشی‌های معمولی برای بسیاری از فضا‌ها قابل استفاده هستند. از نمای ساختمان گرفته تا سرویس بهداشتی و حتی استخر از کاشی و سرامیک معمولی استفاده می‌کنند و این کاربرد گسترده، بسته به هر فضا نوع خاصی از کاشی و سرامیک مخصوص تولید می‌کند.

کاربرد کاشی تک گل نیز بیشتر بعنوان کاشی بین کابینتی استفاده می‌شود. ابعاد آن مناسب فضای بین کابینت است. اما در اتاق خواب یا پذیرایی و بخصوص سرویس بهداشتی نیز استفاده از کاشی تک گل متداول است. ولی کل فضا را معمولا با کاشی تک گل نمیپوشانند. آیت کاشی‌ها بیشتر در ترکیب با سایر کاشی‌ها استفاده می‌شوند. یکی از دلایل آن قیمت بالا است و دلیل دیگر، این است که استفاده از تک گل در تمام فضا به تنهایی چندان زیبا به نظر نمی‌رسد و تکرار آن باعث خستگی از طرح روی ‌کاشی خواهد شد.

 

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی با کاشی تک گل

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی و تک گل در قیمت

تنها تفاوت قیمت کاشی و سرامیک معمولی و تک گل، این است که کاشی و سرامیک معمولی بر اساس هر متر مربع محاسبه می‌شود و هر یک کارتن کاشی معمولا از یک تا دو متر مربع خواهد بود. ولی کاشی تک گل به صورت برگی ( هر یک عدد کاشی را با عنوان یک برگ می‌شناسند) به فروش می‌رسد. یعنی شما بر اساس هر برگ کاشی باید هزینه پرداخت کنید.  اما مابقی موارد برای تعیین قیمت کاشی‌ها بر اساس جنس کاشی و نوع لعاب و همچنین طرح کاشی محاسبه خواهد شد. ولی همین تفاوت باعث می‌شود که قیمت یک برگ کاشی تک گل گاهی با یک کارتن کاشی معمولی نیز برابر باشد.

تفاوت کاشی و سرامیک معمولی با کاشی تک گل

نتیجه گیری

کاشی تک گل، همانطور که در مقالات قبلی کاشی کاوان توضیح داده شد، یک از انواع کاشی‌های لوکس است و بیشتر جنبه‌ی تزئینی دارد. قیمت این کاشی‌ها برای هر برگ محاسبه می‌شود و کاربرد آنها معمولا در سرویس بهداشتی و بخصوص بین کابینت می‌باشد. اما در پذیرایی، نشیمن و سایر قسمت‌ها نیز قابل استفاده می‌باشد. کاشی‌های تک گل با دقت و وسواس بالا و همچنین در طی مراحل متفاوتی تولید می‌شود و دلیل متفاوت بودن آن‌ها نیز همین موضوع است.

برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

نصب کاشی با چسب یا ملات

نصب کاشی از گذشته تا بحال با کمک ملات ماسه و سیمان روی دیوار‌ها نصب شده است. این ملات، جزو کاربردی‌ترین ملات‌های مورد استفاده در ساختمان بوده است. دست کم تا زمانی که در ایران استفاده از کناف و نیاز به سبک سازی ساختمان‌ها اهمیت پیدا کند.
در حال حاضر نیز چسب کاشی یکی از متداولترین ملات مورد استفاده در ساختمان‌ها برای اجرای کاشی می‌باشد و می‌توان، آن را جایگزین ملات سیمانی کرد. در مقایسه‌ی چسب کاشی و ملات سیمانی نیز بحث تقابل میان نسل قدیم و جدید در ساختمان سازی به میان می‌آید. زیرا چسب ‌کاشی یک ملات تخصصی با ویژگی‌های امروزی است و برای هر شرایطی فرمولاسیون مخصوصی ارائه می‌دهد.
اما ملات ماسه و سیمان یک ملات سنتی است و یک راه حل برای چندین مسئله به حساب می‌آید. البته معایب خود را نیز دارد. در ادامه این مقاله‌ی کاشی کاوان این دو ملات را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

چسب کاشی - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

ویژگی‌های ملات ماسه سیمان برای نصب کاشی

ترکیب سیمان ماسه و آب یک ترکیب جالب است که سالها به کمک آن ساختمان‌های بسیاری ساخته شده است. خواص ملات سیمان از چشم کسی پوشیده نیست و بسیار ساده و کاربردی می‌باشد، برای استفاده در دیوار آجری با کم کردن میزان آب در ملات باعث غلیظ‌‌تر شدن آن و استفاده در دیوار آجری می‌شود. اضافه کردن بیشتر سیمان نیز چسبندگی را بالاتر می‌برد و در تماس با رطوبت نه تنها آسیب پذیر نیست بلکه محکمتر هم می‌شود.

ملات - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

ملات سیمان برای نصب کاشی روی دیوار‌

نصب کاشی روی دیوار با کمک ملات سیمان کمی متفاوت است. ملات مورد استفاده در روی دیوار باید رقیق باشد تا تمام منافذ را در بر بگیرد. مشکلی که متوجه نصب کاشی با ملات ماسه سیمان است، چسباندن موقت کاشی با گل کاشی یا چسب‌های دیگر است، تا تنظیم آن به هم نریزد، در کاشی‌های با ابعاد بزرگ، کمی مشکل ساز خواهد شد دلیل آن هم سنگین‌تر بودن این کاشی‌ها است.
خصوصیت دیگر ملات ماسه سیمان این است که بعد از خشک شدن روی سطح دیوار کاشی را کاملا محکم نگاه می‌دارد و رطوبت حتی باعث محکمتر شدن آن نیز می‌شود. اما حدود یک روز باید تا سفت شدن آن صبر کرد. البته بعد از یک روز هنوز کامل سفت نشده است و باید ادامه‌ی کاشی‌ها را با دقت بیشتر روی دیوار نصب کرد.

چارت - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

نصب کاشی در کف با ملات ماسه سیمان

ملات ماسه سیمان در کف ساختمان دارای غلظت بیشتر است. ابتدا کف را یک لایه ملات می‌ریزند ، سپس کاشی را روی آن قرار می‌دهند و آن را تنظیم می‌نمایند. تقریبا نصب کاشی با سیمان روی کف مشکلی ندارد و بسیار هم با آن تناسب پیدا می‌کند.

معایب ملات سیمان و دوغاب

مشکل اصلی این ملات بیشتر در ذات این ملات است که بر اساس نیاز‌های امروز یک ساختمان، بعنوان یک عیب به شمار می‌رود. یکی از این معایب زمانی است که باید صرف ساختن ملات نمود. معمولا میزان افزودن ماسه و سیمان و آب به راحتی قابل کنترل است اماحداقل یک فرد باید برای ساختن ملات اختصاص داده شود و همچنین بالا کشیدن ماسه و سیمان برای طبقات بالای یک ساختمان، خود نیاز به نیروی کار دارد که هزینه‌ی نهایی را بالا می‌برد. وزن کلی ملات ماسه سیمان هم بالا است که بسیار در بالا رفتن وزن ساختمان موثر خواهد بود.
مشکل دیگری که برای ملات سیمان قابل ذکر است سفت شدن بیش از حد کاشی است. شاید چسبیدن محکم کاشی روی کف یا دیوار یک مزیت باشد. اما گاهی همین مورد در مواقعی موجب آسیب دیدن کاشی می‌شود. بخصوص اگر قصد تعویض کاشی را داشته باشید.

چسب کاشی - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

ویژگی‌های نصب کاشی با چسب

چسب‌های کاشی معمولا انواع مختلفی دارند و استفاده از آنها نسبت به ملات سیمان بسیار ساده‌تر می‌باشد. ایرادی که کاشی کار‌ها بخصوص اوستا کار‌های قدیمی به چسب کاشی می‌گیرند، این است که به اندازه‌ی سیمان قدرت نگهداری کاشی را ندارد و رطوبت و گرما باعث شل شدن چسب خواهد شد.
اما چسب‌ها، انواع مختلفی دارند که در هر فضا از نوع چسب مناسب همان محیط استفاده می‌شوند. معمولا چسب‌های کاشی که از پیش آماده هستند به دلیل وجود بنه و مواد لاتکس کمی با حرارت و رطوبت مشکل دارند، به همین دلیل هم در فضای خشک مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما چسب کاشی انواع دیگری نیز دارد که کاملا در برابر رطوبت و حرارت مقاوم است و توان تحمل وزن کاشی را نیز خواهد داشت.
گاهی افراد صرفا به دلیل اینکه نام چسب روی آنها است، آن را شیمیایی می‌دانند. اما مواد اصلی چسب کاشی بیشتر بر پایه‌ی رزین اپوکسی و حتی سیمان پورتلند ساخته می‌شود و مواد آن طبیعی است و بی ضرر برای افراد خواهد بود.

چسب کاشی - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

انواع چسب کاشی

  • چسب کاشی ملات نازک : چسب ملات نازک یکی از انواع چسب‌های کاشی است که بر پایه‌ی سیمان پورتلند تولید می‌شود. این چسب‌ها به دو صورت در بازار است. یا به شکل پودر است و باید قبل از استفاده با آب ترکیب شود، یا از قبل به صورت شرکتی تر‌کیب می‌شود. چسب ملات نازک در برابر حرارت نرم نمی‌شود. همچنین رطوبت آن را سست نمی‌کند و شباهت بسیاری به ملات سیمان دارد. بجز اینکه مشکلات ملات سیمانی برای آماده کردن و وزن بالا را ندارد.
  • چسب پیش ترکیب شده : این نوع چسب کاشی کمی در برابر رطوبت حساس است. این چسب با بنه که نوعی چسب صنعتی است و مواد لاتکس تولید می‌شود و مناسب فضا‌های خشک و عاری از رطوبت می‌‌باشد.
  • چسب کاشی خمیری : چسب خمیری نوع دیگری از چسب‌های پلیمری است که بر پایه‌ی رزین ساخته می‌شود. چسب خمیری وزن پایینی دارد و استفاده از آن به راحتی روی هر سطحی امکان‌پذیر است. این چسب نیز بعد از سفت شدن به خوبی کاشی را نگاه می‌دارد و با وزن آنها مشکلی نخواهد داش، تا حدی که در فضای باز هم قابل استفاده است. خصوصیات این چسب وزن بسیار پایین و سرعت بالا در چسباندن کاشی می‌باشد که آن را بسیار کاربردی نموده است.
  • چسب کاشی اپوکسی : رزین اپوکسی در سال‌های اخیر بسیار برای صنعت ساختمان مورد استفاده بوده است و حتی برای ایجاد سقف سه بعدی و کفپوش و دیوارپوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب رزین اپوکسی نیز این ویژگی‌ها را با خود دارد، با این تفاوت که برای چسباندن کاشی استفاده می‌شود. این چسب، بسیار سبک است و مانند چسب خمیری بسیار مقاومت بالایی دارد. همچنین ترکیبات آن طبیعی هستند و حرارت نیز آنها را شل نخواهد کرد.

چسب کاشی - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

مقایسه‌ی چسب کاشی با ملات سیمانی؟

برای درک بهتر شما در این سری از مقالات آموزشی کاشی کاوان سعی کردیم ابتدا خواص چسب و ملات سیمانی را برای شما توضیح دهیم، حال که با این دو ملات ساختمانی آشنا شدید بهتر است آنها را کمی با هم مقایسه کنیم.
ملات سیمانی
ملات سیمانی یک ملات با قدمت بالا است و برای سالها پاسخی برای مشکلات مختلف در ساختمان سازی استفاده می‌شود. اما، با درک اهمیت سبک سازی ساختمان و نیاز به از بین بردن بار مرده‌ی آن و همچنین اهمیت به پایان رسیدن پروژه در زمان کمتر بعضی مسائل در مورد ملات سیمانی بعنوان یک عیب شناخته شده اند. مانند نیاز به درست کردن ملات در داخل ساختمان که زمان‌بر است و باید یک نفر را به آن اختصاص داد و همچنین وزن خود ملات بالا است.
چسب کاشی
چسب کاشی با توجه به فضای مورد نظر و میزان رطوبت و حرارت انتخاب می‌شود. انواع این چسب حتی برای نمای ساختمان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و با استاندارد‌های حال حاضر ساختمان سازی مطابقت بیشتری نسبت به ملات سیمانی دارد.

چسب کاشی : برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

نتیجه گیری
ملات سیمانی و چسب کاشی دو راه حل مجزا هستند که بر اساس نیاز‌های دوره‌ی خود برای نصب کاشی ساخته شدند. مانند کاشیکاران کهنه کار که سیمان را به چسب کاشی ترجیح می‌دهند زیرا سالها با آن کار کردند. در حالی که اگر از یک کاشی کاری که در چند سال اخیر وارد این شغل شده است بپرسید. کاملا استفاده از چسب کاشی را توصیه می‌کند.

تفوات گرانیت و کاشی ، سرامیک

تفاوت سنگ گرانیت و کاشی ، سرامیک

تفاوت کاشی، سرامیک و گرانیت

اینجا هستیم تا تفاوت سنگ گرانیت و کاشی ، سرامیک را با هم برسی کنیم و مقایسه این دوب ا هم را داشته باشیم .  کاشی و سرامیک از نظر مقاومت دارای درجه‌های متفاوتی هستند. هر کدام از آن‌ها طبق میزان مقاومت برای فضا‌های پر تردد و شلوغ، یا حتی برای نمای ساختمان‌ها به کار می‌روند. وقتی صحبت از استفاده‌ی کاشی در نما و فضای باز می‌شود، افراد به یاد خراب شدن و شکستن کاشی در سرما یا رنگ پریدگی در اثر گرما می‌افتند.
اما کاشی‌های امروزی با استفاده از ذرات و مواد اولیه‌ی مقاومتر دست کمی از سنگ‌های نما ندارند. چه بسا گاهی سنگ‌ها هم در موقعیت‌های مختلف آسیب می‌بینند اما کاشی‌ و سرامیک‌هایی هستند که کاملا مهندسی شده تولید می‌شوند و، تا سالها برای نمای ساختمان یا برای استفاده در فضا‌های پر تردد و حتی در حیاط خانه‌ها بدون مشکل می‌توان آنها را جایگزین سنگ و موزائیک نمود.
اگر بخواهیم آنها را از نظر استحکام و کیفیت دسته بندی کنیم وارد بحث خسته کننده‌ خواهیم شد. زیرا گرید بندی شرکت‌ها و درجه‌ی کیفی کاشی با یک دیگر متفاوت است. اما می‌توان آنها را از نظر مقاومت و افزودنی تقسیم بندی کرد، در بازار نیز به سه دسته‌ی مختلف تقسیم می‌شوند که به توضیح آنها می‌پردازیم

سنگ گرانیت - تتفاوت سنگ گرانیت و کاشی ، سرامیک

کاشی معمولی

قبل از هر چیز باید بدانید یکی از تفاوت سنگ گرانیت و کاشی ، سرامیک بجز جنس خاک، استفاده شده در کاشی و سرامیک، میزان تخلخل در آنها بسیار مهم است. تخلخل در کاشی و سرامیک به فضای خالی بین ذرات آن گفته می‌شود. تخلخل هرچه پایینتر باشد، هم مقاومت فشاری کاشی بالا می‌رود و هم نفوذ آب در آن کمتر خواهد بود. در ساخت کاشی‌های معمولی، این میزان به دلیل درشت بودن ذرات خاک رس بیشتر است و به همین دلیل شاهد مصالح شکننده‌تر نسبت به سرامیک و گرانيت خواهیم بود.
با وجود اینکه این میزان گرید بندی شده است و شرکت‌های مختلف توانستند با افزودنی‌های دیگر مقاومت کاشی‌های معمولی را بالاتر ببرند اما باز هم شاهد شکنندگی بیشتر در کاشی معمولی خواهیم بود. این کاشی‌ها معمولا یا در فضای باز استفاده نمی‌شود و یا ضخامت آن را برای مقاومت بیشتر بالا می‌رود، ولی باز هم دچار مشکل خواهند بود زیرا؛ در فصل زمستان آب به منافذ نفوذ خواهد کرد و پایین آمدن دمای هوا باعث یخ زدن ذرات آب می‌شود و منبسط شدن آب به اصطلاح باعث ترکیدن کاشی معمولی می‌شود یا آنها را دچار ترک می‌کند.

کاشی - تفاوت سنگ گرانیت و کاشی ، سرامیک

سرامیک‌های معمولی با تخلخل پایین

سرامیک‌ها از ذرات خاک ریزتر مانند فلدسپات و سایر ذرات هستند که می‌توانند میزان تخلخل موجود در خاک رس را جبران کنند استفاده می‌نمایند، این موضوع باعث می شود که تخلخل پایین آمده و مقاومت در برابر رطوبت و فشار بالاتر برود. اما هر سرامیکی برای استفاده در مکان‌های شلوغ‌تر یا نما استفاده نمی‌شود ولی معمولا سرامیک‌ها به طبع عملکرد بهتری نسبت به کاشی دارند.
یکی از بهترین نوع سرامیک‌ها، پرسلان است که با خاک رس سفید و ترکیبات سرامیک ساخته می‌شود ولی ذرات و خاک آن کاملا الک شدند و قبل از شکل دهی و پختن با دستگاه پودر می‌شوند تا تخلخل آنها تا بیشترین حد پایین آمده و به طبع تراکم بیشتری را شاهد باشند. این سرامیک‌ها بسیار محکم هستند و نفوذ آب در آنها نزدیک به صفر است. پشت این سرامیک‌ها نیز به رنگ سفید نزدیک است.  در مطلب کاشی پرسلان چیست ؟ به خوبی در این مورد صحبت کرده ایم

ساخت سرامیک گرانیتی

حتی اگر میزان تخلخل را به صفر برسانیم و کاشی و سرامیک را در معرض دمای بالاتر قرار دهیم، باز هم مقاومت ذرات خاک رس در هر نوعی که باشد تا حدی بالا می‌رود. پس قدم بعدی استفاده از ذرات مقاوم‌ترین سنگ موجود در طبیعت یعنی گرانيت است‌.
گرانيت جزو سنگ‌های محکم و مقاومی است که به راحتی نمی‌شکند و نفوذ آب در آن نزدیک به صفر است. کارشناسان و سازندگان کاشی مانند تولید کنندگان شرکت کاشی کاوان، ذرات سنگ گرانيت را با خاک رس سفید و سایر عناصر مکمل ترکیب می‌کنند و از آن کاشی‌ با لعاب زیبا و با مقاومتی در حد سنگ تولید می‌کنند. سرامیک‌های گرانیتی بدون شک از تمام کاشی‌ها و سرامیک‌ها محکمتر است چرا که ذرات سنگ گرانيت را در خود دارد.

سرامیک گرانیتی کاوان - تفاوت سنگ گرانیت و کاشی ، سرامیک

سایت کاشی کاوان

کاشی کاوان برای سهولت در خرید شما امکان ثبت سفارش از طریق سایت را، برای هموطنان خود در تهران فراهم نموده است. شما می‌توانید با مراجعه به سایت جدیدترین محصولات کاشی کاوان را مشاهده نموده و برای انتخاب کاشی مناسب خود و کمک گرفتن در انتخاب نوع کاشی و سرامیک با کارشناسان در سایت کاوان ارتباط برقرار کنید، سپس با اطمینان خرید خود را انجام دهید.

نتیجه گیری

کاشی و سرامیک بدون شک از مصالح پر کاربرد در ساختمان است که هم در برابر رطوبت مقاوم می‌باشد و هم می‌توان آن را بعنوان عایق استفاده کرد. استحکام کاشی و سرامیک بر اساس مقاومت فشاری آن و میزان جذب رطوبت تعیین می‌شود و با در نظر گرفتن مقاومت فشاری آن در فضاها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مقاومت کاشی‌ها در حدی بالا رفته است که می‌تواند حتی جایگزین سنگ در نما و موزائیک در کف حیاط هم باشد. کاشی، سرامیک و گرانيت راحت‌ترین راه برای درک درجه‌ و میزان مقاومت آنها می‌باشد و به گونه‌ای جزو سه دسته‌ی اصلی آن به حساب می‌آید.

کاشی پرسلان چیست و چه تفاوتی با سرامیک معمولی دارد

کاشی پرسلان چیست و چه تفاوتی با سرامیک معمولی دارد

کاشی پرسلان چیست؟

کاشی پرسلان نوعی از کاشی است که مقاومت آن نسبت به کاشی‌های معمولی بسیار بالاتر است و همچنین در برابر مشکل اصلی مصالح ساختمان یعنی رطوبت و حرارت بالا مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می‌دهد.
طرح‌های زیبا و متنوعی برای کاشی پرسلان وجود دارد که آن را به یک گزینه‌ی مناسب برای استفاده در فضاهای بسته و باز تبدیل کرده است. فرآیند ساخت این نوع کاشی به طور کلی با سایر کاشی‌ها یکسان است اما جزئیات آن تفاوت بیشتری را شامل می‌شود. مواد اولیه ترکیبی از خاک رس و ماسه‌ی ریز است و به آن فلدسپات نیز اضافه می‌کنند. اما این فرمول کلی آن می‌باشد، در واقع افزودنی‌های مربوط به هر شرکت سازنده از نظر جزئیات متفاوت خواهد بود.
مواد اولیه با کمک میکسر کاملا ترکیب می‌شود تا در تمام سطوح آن شاهد بافتی یکدست باشیم. این بافت یک دست و متراکم دلیل اصلی زیبایی و مقاومت بالای آن خواهد بود. در مورد حرارت پخت نیز کاشی پرسلان در درجه‌ی ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ درجه‌ی سانتیگراد قرار داده می‌شود که حدود ۳۰۰ درجه از حد اقل و حد اکثر دما برای کاشی معمولی بالاتر است. ترکیب این فرآیند باعث تولید یک کاشی مقاومتر و متراکم و البته سنگین است که لعابی یکدست‌تر و زیبا را ایجاد می‌کند.

ویژگی‌های کاشی پرسلان

متراکم بودن یک ویژگی کاشی پرسلان است ‌که باعث ایجاد چند ویژگی در آن می‌شود. کاشی پرسلان به لطف افزودنی‌های مختلف و بافت یکدست خود در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد. البته نه کاملا مقاوم اما نفوذ آب در آن به سختی انجام می‌شود.
از نظر حرارت نیز این نوع کاشی تحمل بالایی دارد و به راحتی آسیب نمی‌بیند. مقاومت کاشی پرسلان در برابر ضربه نیز بسیار بالا است و همچنین تحمل وزن بسیار خوبی را نسبت به سایر مصالح نشان می‌دهد. می‌توان کاشی پرسلان را حد وسطی میان سنگ و کاشی دانست که هم مقاوم است و هم قیمت مناسبی دارد.
جدا از مقاومت بالایی که این نوع کاشی دارد و فرآیند دقیقتر آن در ساخت، زیبایی خیره کننده‌ی آن را نیز نباید نادیده گرفت. طرح‌های سنگی این کاشی گاهی با سنگ طبیعی نیز اشتباه گرفته می‌شود و برای سنگ مکمل یا جایگزین خوبی است. همچنین لعاب آن به لطف پیشرفت در ساخت کاشی در انواع طرح‌های براق و سوپر پولیش، مات، نقش برجسته و حتی سه بعدی هم وارد بازار شده است.

از دیگر ویژگی‌های کاشی پرسلان می‌توان به قابلیت شستشوی آسان اشاره کرد و اینکه با توجه به مقاومت بالا احتیاجی به نگهداری در شرایط خاص نخواهد داشت.

کاربرد کاشی پرسلان

کاربرد کاشی پرسلان بیشتر در کف ساختمان‌ها و سرویس‌های بهداشتی می‌باشد. اما بسته به طرح‌های مختلفی که وارد و با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد خود در سالن اجتماعات و همچنین راهرو‌های شلوغ بسیار می‌تواند مناسب باشد. با توجه به اینکه فضای باز و تغییرات شدید دما و آب و هوا به این کاشی آسیبی نمیرساند و در نما یا حیات‌های خانه نیز به راحتی قابل استفاده خواهد بود.

کاشی پرسلان چه تفاوتی با سرامیک دارد

در واقع کاشی پرسلان و سرامیک معمولی هر دو در یک دسته قرار می‌گیرند. با این تفاوت که کاشی پرسلان تحت فرآیند شدیدتر و با دقت بالاتری تولید می‌شود که میزان تخلخل در میان ذرات آن به حداقل رسیده است. همین ویژگی در کنار یکنواختی دقیقتر میان بافت کاشی پرسلان تفاوت‌‌های دیگر را به وجود آورده است که به آنها اشاره می‌کنیم.

  • تفاوت در قیمت سرامیک و کاشی پرسلان : قیمت کاشی پرسلان به دلیل ویژگی‌های خاص آن و کاربرد گسترده‌تر از سرامیک معمولا گرانتر است. دلیل آن هم برتری است که در شرایط مختلف شامل می‌شود و همچنین تحت شرایط سخت‌تری تولید شده است.
  • تفاوت کاشی پرسلان و سرامیک در مقاومت آنها : اگرچه سرامیک از نظر ذاتی رسانا نیست و همین ویژگی آن را به یک مصالح خوب تبدیل کرده است. اما کاشی پرسلان در حدی این موضوع را شدت داده است که بعنوان عایق صدا، رطوبت و حرارت می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.
  • تنوع طرح‌های کاشی پرسلان و سرامیک : هر دو نوع سرامیک دارای طرح‌های متنوعی هستند به سختی می‌توان در مورد بهتر بودن طرح آنها حرفی به میان آورد. اما با کمی دقت روی طرح‌های هر یک می‌توان کیفیت بیشتری را در کاشی‌های پرسلان احساس کرد.
  • تفاوت در نصب کاشی پرسلان و سرامیک معمولی : نصب سرامیک معمولی به طبع آسان‌تر از پرسلان انجام خواهد شد. دلیل آن هم این است که کاشی پرسلان به راحتی بریده نمی‌شود و به الماس برش برای آن نیاز است. اما برش سرامیک به راحتی انجام می‌شود و با ملات‌های قدیمی مانند دوغاب و سیمان سفید به راحتی می‌توان آن را روی دیوار اجرا کرد‌. در حالی که کاشی پرسلان عملا برای نصب به چسب‌های لاتکس یا چسب کاشی نیاز دارد. همچنین نصب آن به دلیل وزن بالا باید با دقت بیشتری انجام شود.

آیا کاشی پرسلان بهترین نوع ‌کاشی می‌باشد؟

این انتخاب بر عهده‌ی شما است زیرا با وجود تمام ویژگی‌هایی که گفته شد کاشی پرسلان تنها یکی از انواع مختلف کاشی و سرامیک می‌باشد و این تنوع هم باعث حق انتخاب بالای افراد می‌شود و هم آنها را در انتخاب کاشی مورد نیاز خودشان دچار سرگیجه خواهد کرد.
کاشی پرسلان کاربرد‌های مختلفی دارد اما محدود هم هست و در مواقعی سایر کاشی و سرامیک‌ها بهتر عمل می‌کنند. اما انتخاب نهایی آنها بر عهده‌ی مشتری است و شرایط و نیاز هر فرد بسیار مهم خواهد بود.

نتیجه گیری از کاشی پرسلان

شاید تا به اینجا متوجه شده باشید که دلیل برتری کاشی پرسلان نسبت به سرامیک معمولی چه چیزی است. تراکم بالا که بخاطر استفاده ا ذرات ریزتر به وجود آمده است و استفاده از خواص عناصر دیگر برای استحکام و زیبایی بالا باعث تولید این محصول کاربردی و پرطرفدار در صنعت ساختمان شده است.
انواع کاشی‌ها هنگام مراجعه‌ی شما برای اقدام به خرید وجود دارد که ممکن است در انتخاب دچار مشکل شوید اما اگر با ویژگی‌های هریک به خوبی آشنا باشید به خوبی می‌توانید انتخاب آن را انجام دهید، هدف کاوان تایل نیز از این مقالات اطلاع رسانی به شما عزیزان و سهولت برای انتخاب مناسب شما می‌باشد.

بازگشت به بالا
محصول به سبد خرید شما اضافه شده است