برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

نصب کاشی با چسب یا ملات

نصب کاشی از گذشته تا بحال با کمک ملات ماسه و سیمان روی دیوار‌ها نصب شده است. این ملات، جزو کاربردی‌ترین ملات‌های مورد استفاده در ساختمان بوده است. دست کم تا زمانی که در ایران استفاده از کناف و نیاز به سبک سازی ساختمان‌ها اهمیت پیدا کند.
در حال حاضر نیز چسب کاشی یکی از متداولترین ملات مورد استفاده در ساختمان‌ها برای اجرای کاشی می‌باشد و می‌توان، آن را جایگزین ملات سیمانی کرد. در مقایسه‌ی چسب کاشی و ملات سیمانی نیز بحث تقابل میان نسل قدیم و جدید در ساختمان سازی به میان می‌آید. زیرا چسب ‌کاشی یک ملات تخصصی با ویژگی‌های امروزی است و برای هر شرایطی فرمولاسیون مخصوصی ارائه می‌دهد.
اما ملات ماسه و سیمان یک ملات سنتی است و یک راه حل برای چندین مسئله به حساب می‌آید. البته معایب خود را نیز دارد. در ادامه این مقاله‌ی کاشی کاوان این دو ملات را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

چسب کاشی - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

ویژگی‌های ملات ماسه سیمان برای نصب کاشی

ترکیب سیمان ماسه و آب یک ترکیب جالب است که سالها به کمک آن ساختمان‌های بسیاری ساخته شده است. خواص ملات سیمان از چشم کسی پوشیده نیست و بسیار ساده و کاربردی می‌باشد، برای استفاده در دیوار آجری با کم کردن میزان آب در ملات باعث غلیظ‌‌تر شدن آن و استفاده در دیوار آجری می‌شود. اضافه کردن بیشتر سیمان نیز چسبندگی را بالاتر می‌برد و در تماس با رطوبت نه تنها آسیب پذیر نیست بلکه محکمتر هم می‌شود.

ملات - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

ملات سیمان برای نصب کاشی روی دیوار‌

نصب کاشی روی دیوار با کمک ملات سیمان کمی متفاوت است. ملات مورد استفاده در روی دیوار باید رقیق باشد تا تمام منافذ را در بر بگیرد. مشکلی که متوجه نصب کاشی با ملات ماسه سیمان است، چسباندن موقت کاشی با گل کاشی یا چسب‌های دیگر است، تا تنظیم آن به هم نریزد، در کاشی‌های با ابعاد بزرگ، کمی مشکل ساز خواهد شد دلیل آن هم سنگین‌تر بودن این کاشی‌ها است.
خصوصیت دیگر ملات ماسه سیمان این است که بعد از خشک شدن روی سطح دیوار کاشی را کاملا محکم نگاه می‌دارد و رطوبت حتی باعث محکمتر شدن آن نیز می‌شود. اما حدود یک روز باید تا سفت شدن آن صبر کرد. البته بعد از یک روز هنوز کامل سفت نشده است و باید ادامه‌ی کاشی‌ها را با دقت بیشتر روی دیوار نصب کرد.

چارت - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

نصب کاشی در کف با ملات ماسه سیمان

ملات ماسه سیمان در کف ساختمان دارای غلظت بیشتر است. ابتدا کف را یک لایه ملات می‌ریزند ، سپس کاشی را روی آن قرار می‌دهند و آن را تنظیم می‌نمایند. تقریبا نصب کاشی با سیمان روی کف مشکلی ندارد و بسیار هم با آن تناسب پیدا می‌کند.

معایب ملات سیمان و دوغاب

مشکل اصلی این ملات بیشتر در ذات این ملات است که بر اساس نیاز‌های امروز یک ساختمان، بعنوان یک عیب به شمار می‌رود. یکی از این معایب زمانی است که باید صرف ساختن ملات نمود. معمولا میزان افزودن ماسه و سیمان و آب به راحتی قابل کنترل است اماحداقل یک فرد باید برای ساختن ملات اختصاص داده شود و همچنین بالا کشیدن ماسه و سیمان برای طبقات بالای یک ساختمان، خود نیاز به نیروی کار دارد که هزینه‌ی نهایی را بالا می‌برد. وزن کلی ملات ماسه سیمان هم بالا است که بسیار در بالا رفتن وزن ساختمان موثر خواهد بود.
مشکل دیگری که برای ملات سیمان قابل ذکر است سفت شدن بیش از حد کاشی است. شاید چسبیدن محکم کاشی روی کف یا دیوار یک مزیت باشد. اما گاهی همین مورد در مواقعی موجب آسیب دیدن کاشی می‌شود. بخصوص اگر قصد تعویض کاشی را داشته باشید.

چسب کاشی - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

ویژگی‌های نصب کاشی با چسب

چسب‌های کاشی معمولا انواع مختلفی دارند و استفاده از آنها نسبت به ملات سیمان بسیار ساده‌تر می‌باشد. ایرادی که کاشی کار‌ها بخصوص اوستا کار‌های قدیمی به چسب کاشی می‌گیرند، این است که به اندازه‌ی سیمان قدرت نگهداری کاشی را ندارد و رطوبت و گرما باعث شل شدن چسب خواهد شد.
اما چسب‌ها، انواع مختلفی دارند که در هر فضا از نوع چسب مناسب همان محیط استفاده می‌شوند. معمولا چسب‌های کاشی که از پیش آماده هستند به دلیل وجود بنه و مواد لاتکس کمی با حرارت و رطوبت مشکل دارند، به همین دلیل هم در فضای خشک مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما چسب کاشی انواع دیگری نیز دارد که کاملا در برابر رطوبت و حرارت مقاوم است و توان تحمل وزن کاشی را نیز خواهد داشت.
گاهی افراد صرفا به دلیل اینکه نام چسب روی آنها است، آن را شیمیایی می‌دانند. اما مواد اصلی چسب کاشی بیشتر بر پایه‌ی رزین اپوکسی و حتی سیمان پورتلند ساخته می‌شود و مواد آن طبیعی است و بی ضرر برای افراد خواهد بود.

چسب کاشی - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

انواع چسب کاشی

  • چسب کاشی ملات نازک : چسب ملات نازک یکی از انواع چسب‌های کاشی است که بر پایه‌ی سیمان پورتلند تولید می‌شود. این چسب‌ها به دو صورت در بازار است. یا به شکل پودر است و باید قبل از استفاده با آب ترکیب شود، یا از قبل به صورت شرکتی تر‌کیب می‌شود. چسب ملات نازک در برابر حرارت نرم نمی‌شود. همچنین رطوبت آن را سست نمی‌کند و شباهت بسیاری به ملات سیمان دارد. بجز اینکه مشکلات ملات سیمانی برای آماده کردن و وزن بالا را ندارد.
  • چسب پیش ترکیب شده : این نوع چسب کاشی کمی در برابر رطوبت حساس است. این چسب با بنه که نوعی چسب صنعتی است و مواد لاتکس تولید می‌شود و مناسب فضا‌های خشک و عاری از رطوبت می‌‌باشد.
  • چسب کاشی خمیری : چسب خمیری نوع دیگری از چسب‌های پلیمری است که بر پایه‌ی رزین ساخته می‌شود. چسب خمیری وزن پایینی دارد و استفاده از آن به راحتی روی هر سطحی امکان‌پذیر است. این چسب نیز بعد از سفت شدن به خوبی کاشی را نگاه می‌دارد و با وزن آنها مشکلی نخواهد داش، تا حدی که در فضای باز هم قابل استفاده است. خصوصیات این چسب وزن بسیار پایین و سرعت بالا در چسباندن کاشی می‌باشد که آن را بسیار کاربردی نموده است.
  • چسب کاشی اپوکسی : رزین اپوکسی در سال‌های اخیر بسیار برای صنعت ساختمان مورد استفاده بوده است و حتی برای ایجاد سقف سه بعدی و کفپوش و دیوارپوش مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب رزین اپوکسی نیز این ویژگی‌ها را با خود دارد، با این تفاوت که برای چسباندن کاشی استفاده می‌شود. این چسب، بسیار سبک است و مانند چسب خمیری بسیار مقاومت بالایی دارد. همچنین ترکیبات آن طبیعی هستند و حرارت نیز آنها را شل نخواهد کرد.

چسب کاشی - برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

مقایسه‌ی چسب کاشی با ملات سیمانی؟

برای درک بهتر شما در این سری از مقالات آموزشی کاشی کاوان سعی کردیم ابتدا خواص چسب و ملات سیمانی را برای شما توضیح دهیم، حال که با این دو ملات ساختمانی آشنا شدید بهتر است آنها را کمی با هم مقایسه کنیم.
ملات سیمانی
ملات سیمانی یک ملات با قدمت بالا است و برای سالها پاسخی برای مشکلات مختلف در ساختمان سازی استفاده می‌شود. اما، با درک اهمیت سبک سازی ساختمان و نیاز به از بین بردن بار مرده‌ی آن و همچنین اهمیت به پایان رسیدن پروژه در زمان کمتر بعضی مسائل در مورد ملات سیمانی بعنوان یک عیب شناخته شده اند. مانند نیاز به درست کردن ملات در داخل ساختمان که زمان‌بر است و باید یک نفر را به آن اختصاص داد و همچنین وزن خود ملات بالا است.
چسب کاشی
چسب کاشی با توجه به فضای مورد نظر و میزان رطوبت و حرارت انتخاب می‌شود. انواع این چسب حتی برای نمای ساختمان نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد و با استاندارد‌های حال حاضر ساختمان سازی مطابقت بیشتری نسبت به ملات سیمانی دارد.

چسب کاشی : برای نصب کاشی چسب بهتر است یا ملات سیمان؟

نتیجه گیری
ملات سیمانی و چسب کاشی دو راه حل مجزا هستند که بر اساس نیاز‌های دوره‌ی خود برای نصب کاشی ساخته شدند. مانند کاشیکاران کهنه کار که سیمان را به چسب کاشی ترجیح می‌دهند زیرا سالها با آن کار کردند. در حالی که اگر از یک کاشی کاری که در چند سال اخیر وارد این شغل شده است بپرسید. کاملا استفاده از چسب کاشی را توصیه می‌کند.

پیام بگذارید