ابعاد مختلف کاشی چه تاثیری در کاربرد آنها دارد؟ انواع ابعاد کاشی به چند دسته تقسیم میشود؟ کاشیهای مربعی چه ابعادی دارند و کاربرد آنها چیست؟ کاشیهای مستطیلی چه ابعادی دارند و در کدام فضاها استفاده میشوند؟ کاشی اسلب و کاشی موزاییکی چه کاشیهایی هستند؟ در ادامهی به این سوالات پاسخ میدهیم.
ابعاد مختلف سرامیک و کاربرد آنها
همانطور که در مقالات قبلی کاشی کاوان توضیح داده شد، کاشی و سرامیک تنوع بالایی در طرح، رنگ و متریال دارد که در ساخت آنها استفاده میشود. این تنوع برای ایجاد دکوراسیونهای متنوع طبق سلیقهی هر مشتری است. اما کاشیها را طبق فضایی که قرار است در آن استفاده شود، از جنسهای متفاوت تولید میکنند که تخلخل آنها و همچنین استفاده از متریال مانند؛ ذرات گرانيت تعیین کنندهی اصلی مقاومت هر کاشی و سرامیک است.
ابعاد کاشی هم جزو مواردی است که روی کاربرد هر کاشی موثر خواهد بود. برای مثال؛ کاشیهای با ابعاد بزرگ که سطح لغزنده دارند را داخل استخر یا سرویس بهداشتی و حتی آشپزخانه استفاده نمیکنند. چون اصطحکاک کمی دارد و ممکن است باعث بروز حادثه شود. در ادامهی این مقاله کاربرد کاشی و سرامیک براساس ابعاد را توضیح میدهیم.
انواع ابعاد کاشی و سرامیک و کاربرد آنها
ابعاد کاشی و سرامیک معمولا دارای طول و عرض مشخصی هستند. یعنی اکثرا یا به شکل مربع و یا مستطیل هستند. اما اشکال دیگری نیز وجود دارند. مانند شش ضلعی، لوزی و یا مثلث که با یکدیگر چفت و بند خواهند شد و مانند پازل هستند. هر کدام از آنها کاربرد متفاوتی دارند.
کاشیهای مربعی
کاربرد کاشیهای مربعی بیشتر در کف ساختمان میباشد و مناسب این قسمت هستند. اما بعضی طرحها نیز برای استفاده روی دیوار کاربرد دارند.
ابعاد کاشیهای مربعی 20*20 شروع میشود. این کاشیها به دلیل اینکه ابعاد کوچکی دارند در فضاهای مرطوب بیشتر استفاده میشوند که میتواند شامل سرویس بهداشتی، حمام و کف آشپزخانه باشد. این کاشیها گاهی روی دیوار هم به کار گرفته میشوند. کاشیهای 40*40 نیز بیشتر در فضاهای کوچکتر مورد استفاده قرار مئگیرند که متراژ بالایی ندارند و کاربرد آنها هم بیشتر مانند کاشی 20*20 میباشد.
کاشیهای 50*50، 60*60 تا ابعاد 90*90 نیز بیشتر مناسب اتاقخواب، نشیمن، پذیرایی و راهروها و مراکز اداری است. این ابعاد کاشی یکدستتر است و اگر هم رکتیفای نباشد، برای بندکشی زمان کمی نیاز دارد. همچنین، در فضای بزرگ یک کمک عالی برای سرعت بیشتر در نصب و همچنین بندکشی خواهد بود.
کاشیهای مستطیل شکل
کاشیهایی که حالت مستطیلی دارند، در طول و عرضهای متنوعی وجود دارند اما، استاندارد آنها شامل؛ 60*30, 90*30, 100*40, 120*40 و 120*60 میباشد. این ابعاد یک استاندارد تولید است اما میتوان گفت هر شرکت استانداردهای مخصوص به خود را نیز برای این ابعاد تعیین میکند.
کاشیهای کوچکتر نیز بیشتر در مناطق مرطوب استفاده میشوند. اما دلیل آن اینبار لیز خوردن نیست، بلکه خاصیت عایق بهتری از خود نشان میدهند و همچنین بعلت کوچک بودن این فضاها نصب کاشی با ابعاد کوچکتر آسان خواهد بود. کاشیهایی که ابعاد بزرگتری دارند، میتوانند در کف ساختمان استفاده شوند. اما روی دیوارها کاشی مستطیل شکل میتواند به صورت ایستاده و خوابیده نصب میشود. ابعاد بزرگتر این کاشیها نیز در کف فضاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
کاشیهایی با اشکال هندسی دیگر
کاشیهای دیگری نیز وجود دارند که از اشکال هندسی دیگری پیروی میکنند. آنها میتوانند شش ضلعی و لوزی باشند و یا در لبهها و گوشهها طرحها و اشکال مختلفی را شامل میشوند. این کاشیها میتوانند در هر محیطی استفاده شوند. اما اگر ابعاد آنها که میتواند طبق قطر یا شعاع اندازه گیری میشود، بزرگ باشد معمولا ضخامت بالاتری دارد و بیشتر برای فضای باز مناسب میباشد.
همچنین، گاهی کاشیها با ابعاد غیر استاندارد تولید میشوند که بعضی از آنها در ابعاد 100*10 یا 30*20 ساخته میشوند. این قبیل ابعاد را غیر استاندارد میگویند که برای ترکیب با سایر کاشیها به صورت نوار حاشیه در طرح و قرنیز استفاده میشوند.
کاشیهای اسلب
کاشیهای 120*120 و 240*120 جزو کاشیهای اسلب و یک تکه به شمار میرود. این کاشیها به دلیل ابعاد بزرگی که دارند، بیشتر به صورت تکی روی دیوار و یا در سطح زمین با استفاده از دستگاه مخصوص نصب میشوند.
کاشی موزاییکی
کاشیهای موزاییکی برعکس کاشی اسلب از نوع بسیار کوچک هستند و ابعاد آنها تنها 2.5 سانتیمتر است. نصب این کاشیها به صورت تکی در فضا انجام نمیشود و معمولا از قبل روی یک سطح پلیمری چسبانده شده و سپس روی دیوار نصب میشوند. کاشیهای موزاییکی روی قسمتهایی که دارای انحنا هستند به خوبی نصب میشوند. همچنین به دلیل ابعاد کوچک سطح آنها لغزنده نیست. به همین دلیل بیشتر در سطح استخر، سرویس بهداشتی و حمام مورد استفاده قرار میگیرند.
نتیجه گیری
طبق روال مقالات آموزشی کاشی کاوان، برای درک بهتر شما عزیزان از نقش ابعاد کاشی و سرامیک برای استفاده در فضاهای مختلف ابعاد مختلف را در گروه بندیهای کلی از نظر شکل قرار دادیم. ابعاد کاشی میتواند سطحی یکدست را به ما بدهد، یا حتی با تفکیک هر کاشی میتوان اشکال و طرحهای مختلفی را برای دکوراسیون در آورد. کاشیهای بزرگتر باعث سرعت بیشتر در نصب میشوند و کاشیهای کوچکتر کمی زمانبر خواهد بود. انتخاب ابعاد مختلف نیز میتواند بر اساس سلیقه و نیاز شما برای استفاده از کاشی تعیین شود.
پیام بگذارید